Zonsondergang

We waren een paar dagen weg en dat gaf mij eindelijk de kans om een echte zonsondergang te fotograferen en te proberen een mooie Timpelapse te maken. Kan dat thuis dan niet kan je je afvragen. Nee als de zon onder gaat waar wij wonen staan er allerlei huizen tussen. De zonsopgang lukt dan weer wel. Op deze websites meerdere voorbeelden. Kijk daarvoor onder andere even bij de galerijen.

We zaten in Borculo in de Achterhoek en hadden bij ons huisje het uitzicht over een weiland waarachter de zon zou zakken. Het werd tegen de avond net te fris om lekker buiten te blijven zitten tot de zon zou zakken dus ik moest de tijd in de gaten houden.

Zo’n 15 a 20 minuten voordat de zon echt achter de horizon zou zakken moesten alle fotospullen naar buiten, inclusief statief want ik wilde ook een timelapse maken. De Nikon P1000 ingesteld en opnemen maar.

Tussendoor met de Nikon D7200 gewone foto’s maken. Dit onderwerp geeft al snel mooie resultaten waar je achteraf niet zo veel meer aan hoeft te doen.

We zaten daar 2 nachten dus ik heb me goed uit kunnen leven en meerdere aardige foto’s kunnen maken. Ook de Timelapse was goed gelukt.

Zie voor het resultaat helemaal onder aan dit artikel.

 

De Timelapse van de zonsondergang

De Timelapse van de zonsopkomst

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp