Wildlands Emmen

Toen Wildlands Emmen nog Dierenpark Emmen heette waren we hier wel eens geweest. De grote trekpleister was altijd de vlindertuin. Tegenwoordig is het park verhuisd en veel groter geworden. Enorm veel aandacht is gegaan naar de decoraties en aankleding. De dieren hebben ook veel meer ruimte dan in het oude park.

Prachtige decoraties
Wachten bij de Safari

Toen wij er waren eind september was het niet enorm druk dus we konden alles goed zien. Wilden we mee met de safari dan hoefden we niet te wachten. Aan de lengte van hoe lang de wachtrijen konden zijn te zien hadden we mazzel.

We hadden onze twee fototoestellen weer mee en meer dan genoeg batterijen. We zijn met beide toestellen nog steeds druk met uitvogelen hoe we de mooiste resultaten krijgen.

Kangeroe met baby

Nettie is nog niet helemaal gewend aan de P1000 en ikzelf ben nog erg aan het stoeien met de nieuwe Z6ii. Uiteindelijk is het toch gelukt veel mooie foto’s te maken.

Moeder en dochter op touwbrug

Vooral in overdekte hallen waar de temperatuur opgeschroefd is vanwege de planten en dieren die uit warmere streken komen duurde het best lang voordat de camera’s niet meer besloegen. Vooral bij de P1000 met zijn grote lens duurde het heel lang voordat je ermee aan de slag kon.

Grot met lichtgevende schimmels belicht door blacklight
Hagedis achter het groen

De leukste foto’s zijn altijd van de dieren die je maar lastig kan vinden zoals bovenstaande hagedis. Het was stoeien met de beslagen lens, het scherpstellen etc. Was de lens drooggemaakt dan besloeg de viewer wel weer. 

Buiten ging het daarna van een leien dakje en hadden we nog vele foto’s kunnen maken. Zo was er bij de Safari ook een trein waar je doorheen kon lopen. Ergens in die trein stond een 27MC bakkie die we vroeger thuis ook hadden. Nostalgie.

27 MC en scanner. Helaas niet aangesloten
Ezel met de trein op de achtergrond
Twee leeuwen op een rots.

Het park is verdeeld in meerdere gebieden. Naast de Safari met leeuwen, giraffen etc. ook bijvoorbeeld een poolgebied, een deel van Canada/Amerika etc.

In het Canada gebied mooie zalmen
Het apenverblijf had zijn eigen enorme gebied in een soort van tempel

We waren er een groot deel van de dag en hadden het idee nog niet eens alles gezien te hebben. Zeker een aanrader om nog eens terug te komen. Hieronder de zeeleeuw die ons op zijn eigen wijze uitzwaaide.

zeeleeuw aan het zonnebaden

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp