Snapseed

Tegenwoordig kan iedereen fotograferen want (bijna) iedereen heeft altijd een camera mee. Als je een smartphone koopt zit er al niet meer de optie bij om een toestel zonder camera te kopen. Heel handig want in elke situatie kan je meteen foto’s maken. Zo hadden wij ooit een aanrijdingen dan is het erg nuttig om meteen foto’s van de situatie te maken en natuurlijk van de schade.

Steeds meer mensen proberen ook echt een leuke foto te maken met een mooie compositie op de telefoon. En dan bedoel ik niet van al het eten dat je krijgt voorgeschoteld in een restaurant.

Dan kun je er een filtertje overheen gooien waardoor de foto nog aansprekender wordt. Maar beter is de foto te bewerken waarbij je ook nog eens de volledige controle hebt.

Daarvoor gebruik ik het programma Snapseed. Daarmee kan je ook voorgekauwde filters toepassen maar dat hoeft niet. Je kan namelijk ook de foto bijsnijden, horizon rechttrekken, een vignet toepassen, de kleuren bewerken en nog veel veel meer. Als je eenmaal door hebt hoe je bij de instellingen moet komen en hoe je de foto het beste kan aanpassen kan je binnen een minuut de foto bewerkt hebben naar een veel sprekender resultaat.

Die foto kun je uiteindelijk weer eenvoudig delen op welk social media je maar wilt.

Hier een voorbeeld van een foto bewerkt in Snapseed. 

Deze foto is bijgesneden, alle instellingen bewerkt, zoals contrast, schaduw, hooglichten etc. en tenslotte een overdreven vignet toegevoegd. En dat allen binnen een minuut. Niet het mooiste resultaat ooit, meer wel lekker snel voor elkaar

Natuurlijk zijn er nog veel meer bewerkingstools binnen Snapseed wat je kan gebruiken en niets leukers dan wanneer je even niets te doen hebt eens lekker te experimenteren.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp