Schaapskooi Rheden

Het was weer eens lente en ook nog eens lekker weer. In de lokale bladen werd al regelmatig melding gemaakt dat de schapen in Rheden weer aan het lammeren waren dus mooie gelegenheid om weer eens te komen kijken.

Bijna alle dieren stonden buiten op de kersverse moeders met hun lammetjes na. Die waren in de schuur te vinden allemaal lekker dicht op elkaar.

Aan de voorkant van de schuur hadden ze een trappetje gemaakt waardoor je goed naar binnen kon kijken. 

Ondanks dat het binnen beroerd licht is om te fotograferen toch een paar leuke foto’s kunnen maken. Als het niet druk is met mensen kun je je hier een tijdje uitstekend vermaken.

In het weiland buiten liepen alle schapen en ook de kleine kudde met geiten. Allemaal genietend van de lentezon.

Met de superzoom kon je ze mooi dichterbij halen want ze stonden zeker 300 meter verderop.

Uiteindelijk een schaap gevonden die op het punt stond om te bevallen. De andere schapen werden er niet warm of koud van, hadden het allemaal al een keer meegemaakt zeker.

Dit schaap was er nagenoeg klaar voor.

En niet veel later hing er een zakje met bloed uit haar achterste wat een goed teken moet zijn. Minder fris was toen de zak eraf gevallen was moeders dacht een lekker hapje te hebben. De bevalling zelf hebben we uiteindelijk niet meer afgewacht.

We gingen weer door en kwamen nog genoeg mooie plaatjes tegen met de natuur die aan het ontluiken is. Dat geeft weer nieuwe energie, onder andere om mijn website weer wat vaker up te daten. Vandaar een mooi lenteplaatje als afsluiting.

 

 

 

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp