S6 Light

Nadat ik de Cintiq 16 had gekocht was ik hier enorm blij mee. Het nadeel was dat ie gekoppeld moest worden aan een laptop. Je neemt hem niet makkelijk mee de tuin in bijvoorbeeld.

Daarom gezocht naar een mobielere oplossing in de vorm van een gewone tablet maar dan eentje waar een tekenpen bij hoorde. Daarmee kan je op Android alle apps aantikken net als met je vingers maar natuurlijk ook tekenen. Het liefst ook met een pen die pressure sensitief is. Dus hoe harder je drukt hoe dikker de lijn.

Naast de tablet gebruiken zoals je dat normaal doet  kan je via een tekenprogramma tekenen en schilderen. Ik gebruik vooral Infinite Painter. Een gratis programma met wat minder mogelijkheden dan de betaalde versie.

Ook in dit programma staat en valt alles met de brushes (kwasten) die je erbij krijgt en die zijn behoorlijk goed. Je kan zelfs kwasten vanuit Photoshop laden.

Ik kwam uit op de Samsung S6 light. Een stuk goedkoper dan de gewone S6. Omdat ik een smartfoon heb gebruik ik de tablet nauwelijks zoals je hem kan gebruiken. Ik zit er niet uitgebreid mee te surfen bijvoorbeeld.

Hij bevalt prima en ik kan er gewoon buiten (in de tuin bijvoorbeeld) mee werken en heb er al wel wat werkjes mee gemaakt. Zie de voorbeeldjes.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp