Rondje Ouwehands

Alweer naar een dierentuin? Ja klopt alweer, al stond Ouwehands niet op de planning want we zouden naar Wildlands in Emmen gaan. We hadden daar in de buurt een huisje geboekt maar onze kat Woepie was ineens niet goed. Dat gaf geen prettig gevoel om niet thuis te slapen. Uiteindelijk bleek het loos alarm en kozen we een dagje uit in de buurt.

Hoewel we er niet heel ver vanaf wonen waren we hier nog nooit geweest en wisten dan ook niet goed wat we konden verwachten. Uiteraard waren we wel op de hoogte van het nieuwe panda verblijf. Het was daar dan ook bijzonder druk.

Gelukkig is het verblijf echt enorm met zelfs een winkel met alleen maar pandaspullen. Daar moest je doorheen als je weer naar buiten wilde. Gelukkig waren de panda’s prima te zien en hadden wat bamboe gevonden om op te kauwen.

Met het grote zoombereik van de Nikon P1000 kon je dan makkelijk een mooie close up maken. Vlakbij het Pandaverblijf ook een enorme ruimte voor de olifanten en laten zij nou de afgelopen maand een kleintje gekregen te hebben. Ook dat levert veel publiek op maar de ruimte om dit verblijf is zo groot dat je prima zicht hebt. Dat leverde een hoop leuke foto’s op.

De ijsberen hadden ook een mooi verblijf met een stuk met water erin waar je als je aan de juiste kant staat ze ook kan zien zwemmen. Toen wij er waren werd er even niet gezwommen. Mooie fotogenieke beesten en dat vonden wij niet alleen natuurlijk.

De meeste andere verblijven waren een stuk kleiner op het berenbos en de wolvenplaats na. Veel verblijven zijn kooien. De een nog groter dan de andere. Toch hadden we het idee dat de meeste dieren zich wel op hun gemak voelde. Als publiek konden we ze goed zien al zagen sommige kooien er wel een beetje deprimerend uit.

Altijd een leuk onderwerp om te fotograferen zijn de stokstaartjes die maar op de wacht blijven zitten hoewel er niets kan gebeuren. Mooi verblijf met veel ruimte en gangetjes om te schuilen.

De Cubaanse flamingo’s zaten wel weer in een afgesloten kooi in tegenstelling tot de Europese flamingo. Deze foto heeft Nettie gemaakt met de Nikon D7200. Wel maakten ze enorme herrie.

Tot slot een andere grote vogel, de Pelikaan.

Hier had ik een mooi moment te pakken van een pelikaan die zich aan het verzorgen was. Weer eens wat anders dan recht toe recht aan.

Uiteindelijk hadden we wel 200 bruikbare foto’s gemaakt, veel te veel om hier te laten zien. Een selectie van de foto’s is te zien op mijn persoonlijke facebookpagina.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp