Portret Woepie

Een lastig onderwerp voor een foto is een mooi portret van je huisdier. Dieren zijn bewegelijk en hebben niet door wat je nu eigenlijk wilt. Daarom moet je een dier in een bepaalde houding zien te krijgen door bv met hem te spelen.

Ik was een beetje bezig in de tuin en had al wat foto’s gemaakt en ging onder ons afdakje eens kijken wat het geworden was. Onze Woepie zat aan de andere kant van het afdakje op precies de juiste hoogte en keek zeer ge├»nteresseerd de tuin in. Een mooi dierenportret is normaal gesproken op ooghoogte gemaakt.

Meteen gestopt met foto’s terug kijken en de camera weer op fotograferen gezet. Met de Nikon P1000 kan je ook zeer mooi inzoomen zonder dat de kat het doorheeft. Mijn camera kan zonder geluid afdrukken zodat onze Woepie niet afgeleid zou worden. Na zo een paar foto’s gemaakt te hebben had ik uiteindelijk het plaatje te pakken.

Bij het nabewerken er wel voor gezorgd dat de achtergrond zo donker mogelijk werd maar ik hoefde er eigenlijk niet zoveel aan te doen. Een mooi en scherp portret dat onze Woepie goed weergeeft.

Uit dezelfde serie:

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp