Oranjerit Koningsdag

Tot ongeveer 2012 stond elk jaar het traditionele petanquetoernooi in Langedijk op het programma. Vanaf het moment dat de locatie niet meer midden in het dorp was werd de belangstelling snel minder. Ondertussen woonden we al een paar jaar in Velp en de rit naar Zuid Scharwoude begon steeds meer tegen te staan. Daarom tijd op deze dag voor andere dingen, zoals de traditionele Oranjerit vlakbij waar wij woonden.

Op de enorme toegangslaan naar kasteel Biljoen stellen de deelnemers hun klassieke auto op, netjes naast elkaar, totdat de rit door Gelderland kon beginnen. Als fotograaf moet je wel een beetje over je schroom heen om zomaar andermans auto te fotograferen, maar het resultaat mag er wezen.

Het viel me op dat toen we in 2016 nog eens zijn wezen kijken dat er auto’s tussen stonden die ik toen ik net mijn rijbewijs had gehaald nieuw had kunnen kopen. Dan begin je je wel een beetje oud te voelen.

De details op sommige auto’s zijn heel interessant, maar soms moet je gewoon de hele auto in zijn geheel zien. Ik ben geen autoliefhebber die alles weet van klassieke auto’s en merken en geschiedenis. Maar een mooi ontworpen en onderhouden auto kan ik zeker waarderen.

Al deze foto’s zijn gemaakt met mijn eerste “grote” camera, dus ik had steeds het idee dat ik wel opviel met mijn camera en liever heb je dat niet als fotograaf. Het gaat uiteindelijk om je onderwerp en niet om jou.

Het was voor mij een mooie ervaring om als fotograaf aan de slag te zijn buiten mijn vertrouwde omgeving waarbij volslagen vreemden je zien fotograferen.

Al deze foto’s zijn gemaakt met de Nikon D3100 bij Kasteel Biljoen en omgeving in 2013 en 2016

 

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp