Nog een rondje door de tuin

Er zijn al verschillende planten uitgebloeid maar het overgrote deel moet nog gaan bloeien. Desondanks hebben de insecten onze tuin zeker ontdekt.

Laten we beginnen bij de vlinders. Dit jaar nu de vlinderstruik in bloei komt al verschillende gezien. Nog niet in grote getalen maar mijn indruk is dat het er al meer zijn dan andere jaren. Zo was deze dagpauwoog vlinder zeer aanwezig en liet zich goed fotograferen,

Vlinder waar hij/zij hoort, in de vlinderstruik.

Ook kleinere exemplaren gezien in de kleuren wit en geel.

Koolwitje. Gefotografeerd met de Nikon P1000 van grote afstand, schat een meter of 5.

Natuurlijk veel bijen, hommels of hoe ze ook allemaal heten. Zo af en toe lukt het zelfs om er eentje al vliegend op de foto te zetten. De planten dat andere jaren veel insecten trok moeten zelfs nog gaan bloeien.

Bij druk aan het werk

 

Bij in vogelvlucht 😉

Nu we een kleine vijver hebben zien we een stuk minder juffertjes dan normaal gesproken maar ik had er van de week toch nog eentje gespot.

Juffertje even aan het rusten

De kikkers zijn er ook nog steeds en groeien als kool. Op dit moment 3 stuks die we regelmatig zien maar er moeten er meer zijn.

Beetje zonnen beetje zwemmen

Tot slot hebben we in de buurt nog een nest vogels die zeer aanwezig zijn. Soms zitten ze bij ons in de tuin om wat te eten of te wassen in de vijver. Meestal zitten ze in ons boompje of de grote struik bij de buren.

Als ze net lang genoeg blijven zitten kan je er een leuke foto van maken maar meestal zijn ze veel te bewegelijk. Toch lukt het zo af en toe.

Even rusten. Het wit op de achtergrond is het zolderraam van de buren waar de zon op scheen.

 

Zelfde vogel iets meer uitgezoomed. Nu kan je het zolderraam wat beter zien.

We wachten af of we nog meer dieren kunnen spotten in de tuin, spinnen zijn er ook genoeg maar nog niet echt leuk kunnen fotograferen.

 

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp