Nikon P1000

Ik werkte al een paar jaar met de Nikon D7200 maar had het idee dat de kwaliteit van dat toestel achteruit ging. Na een wandeling of uitstapje was ik steeds minder tevreden over de kwaliteit van de foto’s.

Dat moest komen omdat de D7200 al een paar jaar oud was en ik er al enorm veel foto’s mee gemaakt had. Achteraf bleek dat de D7200 nog wel te redden was door de sensor te reinigen en een opgrisspoedcursusje scherpstellen maar toen had ik de beslissing al gemaakt een nieuwe te kopen.

Na wat onderzoek kwam ik erachter dat een bridgecamera de toekomst had en met de superzoom dat op dit toestel zit (3000mm) zat ik geramd zo dacht ik. Op internet zijn geweldige filmpjes te vinden over hoe ver dit toestel wel kan inzoomen, en dan ook inzoomen op de maan, geweldig.

Echter kent deze camera ook wel wat nadelen. Zo is hij best groot en aardig aan zijn gewicht qua camera. Nadeel bij inzoomen is dat je heel veel beweging ziet als je de camera in de hand houdt. Een statief is verplicht bij ver inzoomen. En zelfs dan blijft het lastig omdat het zwaartepunt verschuift wat bij een lichter statief lastig werken blijft.

Ook de automatische scherpstelling is niet bijzonder goed. Mijn opfriscursusje scherpstellen kon hier wel wat mee en uiteindelijk lukt het steeds beter en makkelijker.

Waar ik wel erg tevreden over ben is de timelapse. Heel makkelijk in te stellen en bij bv een zonsopgang of ondergang heb je na 50 minuten een prachtige timelapse.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp