Nieuwsbrief werkjes

Voor de club Boul’Animo, waar we ondertussen alweer 15 jaar lid zijn, maak ik tegenwoordig de nieuwsbrief. Bedoeling is na elke bestuursvergadering wat belangrijke zaken op een rijtje te zetten.

Toen we pas lid werden was er een clubblad. Zoals dat toen ging, met een typemachine of uitgeprinte A4tjes en dan bij een kopieerwinkel kopiëren en nieten, en daarna uitdelen. Deze kwam ongeveer 4x per jaar uit en was naast de stukjes schrijven nogal wat werk.

Daarna hebben we geprobeerd of we het niet digitaal konden doen. Via het programma Publisher konden we een mooie digitaal clubblad maken. Helaas had niet iedereen internet en moesten er toch nog een aantal uitgeprint worden en uiteindelijk uitgedeeld.

Na het vinden van wat sponsoren konden we een heus clubblad maken in Full color. Die maakte je thuis op de computer en een bedrijf printte dat dan uit. Ook konden ze ervoor zorgen dat de bladen thuis werden bezorgd. Elke maand hadden we 16 pagina’s aan informatie.

Helaas werd dit te duur en tegenwoordig maken we dus de nieuwsbrief. Zoals gezegd na elke bestuursvergadering ongeveer 1x per anderhalve maand. 

Die maakte ik tot voor kort helemaal zelf. Zowel de teksten als de plaatjes/foto’s zodat het allemaal wat prettiger leest. Dat doe ik via de App op de laptop genaamd Creative Cloud Express. Dit is onderdeel van het Adobepakket.

Via Photoshop en third party actions kan ik dan van gewone foto’s een soort schilderijen of waterverf foto’s maken. Dat geeft een leuk effect voor de nieuwsbrief. Tegenwoordig ben ik gestopt met het schrijven van de teksten omdat ik niet meer deel uit maak van het bestuur. Maar als zij de teksten aanleveren kan ik redelijk snel een nieuwsbrief in elkaar zetten.

Hieronder wat voorbeelden van de waterverf werkjes die in een nieuwsbrief hebben gestaan.

 

 

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp