D7200 vervangen voor de Nikon Z6ii. Waarom?

Nikon Z6ii

We kochten de Nikon D7200 vlak voor we op vakantie gingen naar Noorwegen. Dat moest een onvergetelijke vakantie worden met een camera die voor de mooie herinneringen moest zorgen. Deze verving de Nikon D3100 die steeds meer moeite kreeg met scherpstellen.

Maar nu is ook de D7200 aan het einde van zijn latijn. Van de ene op de andere dag wilde hij de sd kaartjes niet meer herkennen. Zelfs als de camera uit stond bleef in het schermpje bovenop de camera een error geven. En zonder kaartjes werkt de camera niet.

Natuurlijk heb ik veel plezier van die camera gehad en veel foto’s op deze website zijn met die camera gemaakt.

Uiteindelijk veel reviews gelezen en Youtube filmpjes gezien om te vergelijken wat de vervanger zou gaan worden. De eisen waren: niet achterlijk duur, mirrorless en de mogelijkheid om de oude lenzen en batterijen te kunnen blijven gebruiken. Geen spiegelreflex meer omdat dat de toekomst wordt. Daarnaast van een aantal profesionals gehoord en gelezen dat zij hun oude DSLR vervangen hadden door een camera zonder spiegel en niet meer terug willen.

De keuze is uiteindelijk gevallen op een camera uit de Nikon Z serie. De Z6ii. De Z6 was wel goedkoper maar qua kwaliteit/prijs ingehaald door de Z6 tweede editie. Meteen een Z lens erbij genomen van 24-200mm zodat je niet te vaak lenzen hoeft te verwisselen. Ook meteen de FTZii adaptor erbij genomen zodat de oude DX lenzen ook gewoon werken. Zo kan ik de Tamron lens die op de D7200 zat gebruiken (is nu de reserve lens) en de Macrolens die ik een paar jaar terug voor mijn verjaardag had gekregen.

Toen de camera binnen kwam meteen de oude kaartjes erin gedaan en tot mijn schrik wilde het toestel niet werken. Blijkbaar is de schrijfsnelheid van die kaartjes niet meer toereikend voor dit toestel. Gelukkig wilde hij wel werken met het kaartje uit de Nikon Coolpix P1000. Andersom werken de oude kaartjes wel op de P1000 dus was gewoon een kwestie van omruilen.

Na het hele menu in de camera van de Z6ii doorgelopen te hebben de eerste foto’s mogen maken. Normaal gaan we dan naar Burgers Dierenpark in Arnhem maar we vreesde grote drukte vanwege schoolvakanties en het mooie weer. Daarom gekozen voor het Arboretum in Wageningen. 

De camera werkt helemaal zoals het moet en is redelijk makkelijk te bedienen. Even snel wat instellingen veranderen voor een andere foto werkt goed. En eerlijk is eerlijk de kwaliteit van de foto’s is erg vooruit gegaan. Dat maakt het nabewerken een stuk sneller.

So far so good.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp