Meester schildert foto van mij na

Je hoort toch wel eens zeggen dat sommige foto’s net kleine schilderijtjes zijn? Of dat een fotograaf schildert met licht? Er zijn tot nu toe al 3 foto’s van mij door echte schilders nageschilderd. 

Janske Bokhoven -Schilder vroeg halverwege 2020 of zij een kikker van een foto van mij mocht schilderen. Natuurlijk mocht dat en ik was erg trots dat iemand een foto van mij zo mooi vond dat zij er een schilderij van wilde maken. Het resultaat mocht er zeker zijn.

Later wilde Henry Calvetti ook een schilderij van een foto van mij proberen voor zijn lessen bij een schilderschool in Uitgeest. Henry had uit het album van een van onze wandelingen een aantal foto’s uitgezocht die ik had opgestuurd. Daarvan ééntje gekozen en nageschilderd. Dat is deze geworden. Ik vind hem zelf erg mooi geworden.

Dit was het origineel

Ineens kreeg ik een chatbericht van Henry met de foto van een schilderijtje met de vraag of ik het herkende. Dat was zeker zo want ik herkende mijn foto, nog geen twee weken eerder gemaakt tijdens een wandeling ten zuiden van Arnhem.

Dat was deze foto.

Een foto gemaakt met de macrolens en dan ook nog eens behoorlijk gekropt. Henry heeft er een fantastisch klein schilderijtje van gemaakt.

Hier is de Meester met het schilderijtje. Ik ben zo trots!.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp