Lopen in de mist

De weersvoorspellingen hadden op een ochtend eens helemaal gelijk. Er zou een dikke mist hangen en dat kon niet anders dan mooie plaatjes op gaan leveren. We konden de overkant van ons weiland waar we uitzicht op hebben niet eens zien.

We gingen een rondje lopen in het buitengebied van Spankeren en een klein stukje van Brummen. Ik had beide camera’s mee maar dat doe ik niet snel nog eens. Uit beide camera’s kwamen prima foto’s ondanks dat scherpstellen soms lastig was, want waar moet je nou op scherpstellen.

Twee wilgen in de mist.

Uiteindelijk had ik veel te veel foto’s gemaakt, en de meeste waren heel behoorlijk. Vooral de foto’s waar vanwege de mist een hele aparte sfeer hing kwamen mooi over.

Bosweg

Het lijken soms wel zwart wit foto’s maar toch zijn het allemaal kleurenfoto’s. Na een uurtje gelopen te hebben trok de mist een beetje op en kwam het zonnetje er een beetje door. Dan kan je de bomen weer wat beter zien met een mooi contrast.

Silhouetten van twee bomen.

Uiteindelijk werden we getrakteerd op een lekker zonnetje terwijl de mist alleen nog laag op de grond te zien was. Ook dat gaf weer een iets ander beeld.

Rijtje bomen in de zon

 

Het was, zeker in het begin een koude wandeling, maar zeker de moeite waard om er vroeg voor op te staan. Het buitengebied van Spankeren, Leuvenheim en Brummen is zeker de moeite waard. Het fotoalbum van deze wandeling is hier op Facebook te vinden.

Hier nogmaals de uitgelichte foto die ikzelf het leukste vind geworden. Elke boom staat ietsjes verder in de mist en is dus ook ietsjes minder goed te zien.

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp