Jaarkalender A3 liggend

Al jaren maak ik een jaarkalender voor het komende jaar met alleen maar foto’s gemaakt in het jaar ervoor. Dit keer waren de foto’s van 2021 voor de kalender van 2022 aan de beurt.

Op nieuw een coronajaar waarin we veel gewandeld hebben. Het eerste jaar ook dat ik kon werken met de Nikon P1000. Vanaf september waagde ook Nettie zich aan het fotograferen en ook van haar zit er een foto bij.

De kalender bestaat uit een voorblad en 12 maandbladen. Je kan er verder niet zoveel mee als afspraken opschrijven maar hij is vooral ter decoratie. Bij ons hangt de kalender op de wc. 

Aan het einde van het jaar snij ik de foto’s mooi uit en wil ik ze nog wel eens ergens anders in huis ophangen.

Voorblad:

De enige foto van dit jaar die ik ook echt mooi ingelijst in huis heb hangen. De Libelle was gespot in de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Januari

Winters plaatje met zonsopkomst. Het had in 2021 flink gesneeuwd en dat leverde met de zonsopkomst mooie plaatjes op. Deze is gewoon gemaakt vanuit ons slaapkamer raam.

Februari

Ook voor februari gekozen voor een sneeuwfoto. Door de sneeuwlaag op de dennenboom kreeg deze foto een mooi feestdagen effect.

Maart

Vogel gespot in onze tuin in de dakgoot van de schuur. Bezig zichzelf te wassen. Genomen met de P1000 vanuit de keuken en flink ingezoomd.

April

Een bijzondere foto genomen midden op de Veluwe. Ik heb deze foto gemaakt omdat het mij opviel dat er nergens vliegtuigstrepen te zien waren.

Mei

Een minimalistische foto van een pad, kanaal en rij bomen. Gemaakt in de Lingezegen bij Arnhem. Van deze wandeltocht zijn er meer foto’s die de kalender hebben gehaald.

Juni

Waaronder deze van een Torenvalk. Dit was één van de eerste fotoverhalen op de site die ik geschreven had. (klik hier)

Juli

Deze bij kon ik fotograferen toen hij op een witte paal van de overkapping aan het uitrusten was. Hij bleef heel lang stil zitten en ik kon erg dichtbij komen. Juist door de witte paal heeft het mij een mooi plaatje opgeleverd.

Augustus

Nettie heeft deze foto gemaakt ergens op de Veluwe. Zij moest hiervoor wel helemaal op haar buik gaan liggen om deze mooie compositie te krijgen. 

September

Opnieuw een foto uit eigen tuin. Een macrofoto van een vleugeltje. Met het paars van de vlinderstruik gaf dit een mooi zacht contrast

Oktober

De laatste foto van de wandeltocht door de Lingezegen. Deze vond ik met name mooi omdat de bij helemaal bedekt was met stuifmeel.

November

Bij ons huis vanaf de begane grond een mooie herfstfoto. Sommige bomen begonnen al te verkleuren en door de donkere achtergrond (aankomende regenbui) kreeg ik hierbij het oude landschapsschilder gevoel bij.

December

De decemberfoto is deze regenboog geworden. Opnieuw vanuit huis gemaakt.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp