Imola 2021

Het ziet er meer en meer naar uit dat we dit jaar weer eens een echt gevecht om de wereldtitel zullen krijgen. Niet alleen bij de rijders maar ook bij de constructeurs. Max Verstappen en Lewis Hamilton lijken hun teammaten tijdens de race ver achter hen te laten.

Toch was Max Verstappen sinds tijden een fractie langzamer tijdens de kwalificatie. Achteraf bleek Verstappen een fractie te veel over het gras gereden te hebben. Omdat de top zo dicht bij elkaar zat werd hij derde achter teamgenoot Perez en Hamilton.

Bij de start was het nat en dat levert bijna altijd spektakel op. Hamilton werd ingesloten door de twee Red Bulls waar Perez als eerste van het gas ging. Verstappen liet zo lang mogelijk zijn auto naast die van Hamilton staan en won de eerste slag.

Daarna werd het een gekke race met als hoogtepunt, of dieptepunt net wat u wilt de enorme crash op topsnelheid van Bottas en Russel. Dat was een klein gelukje voor Hamilton want die was vlak ervoor in het grind beland en kwam op een ronde achterstand maar door de safetycar schoof het veld weer in dezelfde ronde. Er lag zoveel troep op de baan waardoor iedereen de pits weer in moest en kon Hamilton als negende in dezelfde ronde weer aanvallen.

Verstappen had nog even een kleine hartverzakking bij de herstart maar hield zijn bolide op de baan. Hij is eigenlijk de hele race niet in gevaar geweest. Hamilton kwam nog helemaal terug tot de tweede plaats maar Verstappen was toen al ver weg. Wel een mooie derde plaats voor Norris die dit keer veel meer snelheid had als teamgenoot Ricciardo. De Ferrari’s deden ook goede zaken met een 4de en 5de plaats.

Omdat Hamilton in de laatste ronde de snelste raceronde had kreeg hij een extra punt en staat daarmee nog 1 puntje voor op Verstappen maar het seizoen is nog lang. Tot nu toe is het een heel vermakelijk seizoen al had het weer er dit keer een groot aandeel in. 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp