Hall

Deze wandeling is moeilijk te vinden op internet. In het verleden hadden we hier al eens gelopen en ook toen bijna niets van te vinden. De bedoeling is dat je bij de kerk van Hall een foto maakt van de kaart en dan maar lopen en de paaltjes volgen. Het zijn twee routes en dit keer liepen we het Rondje Hall. De Leuveveld wandeling hadden we vorige keer al gedaan. (De fotos van die tocht op mijn Facebook)

Hall is een gemeenschap binnen de gemeente Brummen, een buurgemeente van waar wij wonen. Lekker dichtbij dit keer. Stukje met de auto langs het kanaal en je bent er al.

Het was guur weer terwijl we in Borculo een paar dagen eerder nog zonder jas konden lopen. Toch weer een aantal mooie fotomomentjes ondanks dat foto’s op het scherm maar heel vlak leken. Daarom ook wat geĆ«xperimenteerd met belichtings aanpassing. Dat kan ook achteraf in bijvoorbeeld Lightroom.

Deze foto krijgt dan toch een mooie structuur in de wolken met wat blauwe lucht. Als ik niet had bijgesteld zou de achtergrond vooral grijs en wit zijn. Alle foto’s zijn genomen met de Nikon Coolpix P1000. De instelring kun je instellen op bv belichtingsaanpassing. Zet je de camera op Manual Focus dan is de instelring te gebruiken om handmatig scherp te stellen.

Het was maar goed dat ik flink kon inzoomen tijdens deze wandeling want op een gegeven moment spotte Nettie twee hertjes. Die stonden zeker 600 meter bij ons vandaan. Ik had geen statief meegenomen maar Nettie wilde haar schouder wel even lenen als statief.

Pas op het einde van de wandeling kwamen we wat andere wandelaars tegen maar we liepen vooral alleen.

Het was een mooie wandeling van 8 a 9 kilometer door een afwisselend gebied van bos en landbouw. Bij het laatste stuk, net als in Spankeren, veel protestposters tegen de komst van windmolens. Dat zou dit landschap zeer verpesten. Meer foto’s staan op mijn facebook. (Dan ga je naar de eerste foto en dan met de pijltjes ga je naar de volgende).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp