Grauwe dag bij Burgers Zoo (Arnhem)

We wilden al wat eerder naar Burgers Zoo in Arnhem maar toen waren de vakanties nog volop aan de gang. Dit keer hadden we het idee dat vanwege het grauwe weer en de meeste scholen alweer waren begonnen dat we het maar moesten wagen. Vroeg tijdslot geboekt en inderdaad was het nog niet al te druk. Toen we weer weg gingen stond het hele parkeerterrein weer mudje vol.

Alleen maar naar dieren kijken en verder niets is bijna niet te doen. Daarom de camera mee. Tot mijn verrassing wilde ook Nettie gaan fotograferen. Normaal loopt zij mee en spot zo af en toe een leuke foto, dit keer wilde ze het wel zelf proberen. Dat had dan weer als voordeel dat we beide met foto’s maken bezig waren en ik me niet zo gehaast voelde als anders. Nu moest ik zelfs af en toe op haar wachten 😉

Bij het berenverblijf gingen we even zitten om zo op ons gemak wat foto’s te maken. Dan haal ik altijd mijn telefoon uit mijn achterzak want anders ga ik er misschien op zitten. Waar ik normaal zeer goed op mijn spullen pas was had ik bij het weer verlaten van het berenverblijf toch mijn telefoon laten liggen. 

Ik geloof dat ik even verderop bij het apenverblijf op mijn rug werd getikt door een mevrouw die mijn telefoon in haar hand had. Ik schrok enorm en wist echt even niet hoe ik moest reageren. Uiteraard was ik de mevrouw zeer dankbaar. Zij herkende mij van de tekening op mijn hoesje.

Zo blij dat ik voor deze afbeelding op het hoesje had gekozen. De hele dag door heb ik denk ik wel 50 keer gevoeld of ik mijn telefoon nog bij me had.

Uiteindelijk hebben we een leuke dag gehad en iedere keer ontdek je weer iets nieuws. Omdat het zulk grauw weer was buiten hadden zowel Nettie als ik zelf moeite om de foto mooi scherp te krijgen. Als je op de A stand gaat fotograferen dan schiet je sluitertijd naar steeds langzamer. 

Vooral in de binnenverblijven was het lastig. In de mangrove was het zo warm dat de lenzen niet wilde ontwazemen. Toen zijn we maar even tegen de looprichting in naar een Okapi gelopen die aan de muur hangt om de toestellen nog veel langer onder de warme lucht te houden. Daarna konden we weer normale foto’s maken.

Vlinder hangt aan een banaan. Dat hadden we in onze tuin ook geprobeerd en werkt als een malle. Alleen hadden wij er geen sneetjes in gemaakt, dat gaan we dan een andere keer eens proberen.

Weer buiten nog een paar mooie opnamen van flamingo’s weten te maken waaronder bovenstaande.

De buideldieren waren ook lekker actief. Heel bijzonder dat ook binnen hun verblijf twee zwarte zwanen zitten die een ei aan het uitbroeden zijn.

Wat ook altijd een uitdaging is om dieren die achter een hek/gaas zitten toch mooi op de foto te krijgen. Wel aardig gelukt met deze Kookaburra.

Op weg naar de Savanne/Safari kwamen we wat hoentjes tegen. Die kunnen en mogen blijkbaar ook op het wandelpad komen. Later zagen we dat het er wel een stuk of 40 waren die later tussen de zebra’s liepen.

Op weg naar de giraffen ed. kwamen we de leeuwen nog tegen. Die heb ik geprobeerd door het hek te fotograferen net als de Kookaburra van wat eerder.

Uiteindelijk wilden we vanaf de safari naar het restaurant. Met de enorme zoomlens is dit toch wel een leuk stukje om wat foto’s te maken of gewoon als verrekijker te gebruiken. De giraffen zijn altijd wel een dankbaar onderwerp.

Het restaurant bleek veel te druk want ondertussen waren de andere tijdsloten ook al allemaal binnen. Voor ons het teken om maar weer eens op huis aan te gaan.

Op weg richting de uitgang toch nog even langs de savanne waar het opnieuw zo warm was. Dit keer kregen we de lenzen wel beter op temperatuur, we leren snel.

Daar dit leuke vogeltje gespot. Geen idee welke dit is maar bleef even mooi poseren voor “Theo de Fotograaf”.

Vanwege de lichtval is het altijd heel lastig om wat kleur in deze berggeiten te krijgen maar dit keer toch aardig gelukt.

Een van de laatste foto’s op weg naar de auto deze Maki gespot die net zijn lunch had gekregen. 

Achteraf blij en voldaan weer naar huis en vooral ook opgelucht dat ik mijn telefoon nog had want daar stond ook de QR-code voor het uitrijden van de parkeerplaats op.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp