Fotograferen in eigen tuin

Toen we ons huidige huis kochten wisten we al dat de hele tuin een enorme make-over moest krijgen. De vorige bewoner heeft hier ongeveer 30 jaar gewoond en was een bezig baasje. Beetje bij beetje had hij steeds meer aan de tuin toegevoegd dat het een beetje een rommeltje werd. Geen lelijke tuin maar een beetje vol.

Tegen woordig is het allemaal wat overzichtelijker. Het is nog steeds voorjaar dus nog lang niet alles staat al in bloei. Daarnaast is het een koude lente geweest dan gaat alles wat langzamer. Op een dag dat het eindelijk iets warmer was dan normaal een mooie kans om weer eens wat foto’s in de tuin te maken.

De tuin in de lente. Nu nog een groene oase.

We hadden vroeger heel veel kikkers in de vijver die toen zeker 10x zo groot was. Tegenwoordig zijn ze op één hand te tellen. Deze dag lagen ze lekker in het zonnetje. Elke keer als ik aan kom lopen springen ze snel de vijver in, maar deze keer bleven ze lang genoeg zitten zodat ik er een foto van kon maken.

Twee van onze kikkers

Ze zijn maar heel klein maar met de Nikon Coolpix P1000 kan je op afstand blijven en toch genoeg inzoomen om dichterbij te komen.

Hoewel het nog vroeg in het seizoen is zijn de eerste bloemen alweer uitgebloeid.

Uitgebloeide Pulsatila

 

Deze paarse bollen (Purple Sensation) zijn altijd de volgende in de rij.  Met het zonnetje erbij en de macrolens deze foto gemaakt.

Sierui Purple sensation

Met de zwarte bak op de achtergrond geeft dat meteen een rustige achtergrond.

Ook vind ik het leuk juist minder voor de hand liggende foto’s te maken zoals van deze uitgebloeide paardenbloem.

Paardenbloem

Er stond geen wind dus kon goed de tijd nemen en na een paar pogingen had ik een mooie scherpte diepte te pakken.

De komende tijd zullen steeds meer planten gaan bloeien. Onze paarse lupines zijn al ver onderweg. Dat trekt ook meteen meer en meer insecten aan. Ook leuk als fotografie onderwerp. Omdat die zo bewegelijk zijn een stuk lastiger te fotograferen, maar we gaan het ook dit jaar weer veelvuldig proberen, gewoon in de achtertuin.

 

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp