Foto Magazines

Voor een fotograaf is het altijd goed een beetje bij te blijven van wat er allemaal gebeurd in de wereld van de fotografie. Wat zijn de nieuwste camara’s, welke lenzen zijn goed om te gebruiken en vooral ook om inspiratie op te doen.

Voorheen als ik in een boekenwinkel liep keek ik altijd even snel naar de fotografiebladen, maar een abonnement ging al snel in de papieren lopen, zeker als je meerdere abonnementen zou willen hebben. En er zijn nogal wat fotografie bladen. 

Soms heel specialistisch maar meestal heel informatief. Soms kocht ik een los nummer maar meestal bleef het bij even snel doorbladeren. Voor een vakantie kocht ik regelmatig een aantal tijdschriften en daar haalde ik dan best wel wat inspiratie uit en deed ik zo af en toe weer nieuwe kennis op.

Door de coronamaatregelen kom ik nauwelijks nog in een winkel dus de bladen bleven een beetje onbereikbaar totdat ik toevallig op de website van Readly kwam. (klik om naar de Nederlandse versie te gaan). De oplossing voor iedereen die van het lezen en bladeren in tijdschriften en magazines houdt.

Een paar fotografie magazines bij Readly

Voor een vast bedrag per maand kan je dan alle tijdschriften lezen via een browser of hun app die zij maar aanbieden. Natuurlijk zijn er Nederlandse tijdschriften maar als je filtert op bepaalde talen dan krijg je er nog veel meer. Zelf filter ik op Nederlands, Engels(talig) en Duits en dan is de keuze overweldigend. Daarnaast zijn ze erg actueel want meestal nog dezelfde dag dat een tijdschrift uitkomt is deze op Readly al te vinden.

Wat er niet op te vinden is zijn de bekendste Nederlandse tijdschriften zoals de Nieuwe Revu, De Panorama, Libelle en de Donald Duck bijvoorbeeld. Wil je die wel lezen dan zul je een abonnement moeten nemen op de Tijdschrift website. Hier zijn de meeste Nederlandstalige tijdschriften wel te vinden. Zo heb je een leesmap vol met 75 tijdschriften.

Zowel de Readly als Tijdschrift.nl kost € 9,99 per maand. 

Ik heb uiteindelijk gekozen voor alleen het Readly abonnement zodat ik alle fotomagazines die ik leuk vind kan lezen, dat hoeft van mij niet per se in het Nederlands. 

Daarnaast krijg ik daarbij alle leuke wetenschaps-, geschiedenis-, en computertijdschriften. Daarnaast zijn ze van nog veel meer markten thuis. Je kan in je voorkeuren aangeven dat als er een nieuwe uitgave is van een bepaald magazine je hiervan een melding in de mail krijgt.

Uitgebreide selectie fotografiemagazines in verschillende talen

Het mooie van zowel Readly als Tijdschrift.nl is dat je al die bladen ook heel mooi op je telefoon of tablet kunt lezen. Je kan als je dat wilt zelfs bladen downloaden om ergens te lezen waar geen Wifi is.

Bij Readly kun je ook andere tijdschriften lezen of welk onderwerp je maar wilt. Zelfs buitenlandse kranten

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp