Fan van Autosport

Ik weet eigenlijk niet eens hoe lang ik al graag mag kijken naar autosport. Ik herinner me nog dat ik zeer geïnteresseerd was toen Jan Lammers ging rijden en dan ook nog eens op Zandvoort.

Daarna heb ik wanneer dat kon gekeken. Niet altijd was ik thuis en ook niet altijd konden we het live meemaken op de tv. Vaak moesten we het doen met een samenvatting. Herinner me ook nog wel dat of de Engelse tv en anders de Duitse tv de races live kon uitzenden.

Als reporters tegenwoordig het over oudere coureurs hebben dan ken ik die namen zeker wel. Ik ben aan de andere kant niet zo’n fan die alle merken en teamnamen uit zijn hoofd kent. Tegenwoordig gaat dat een stuk beter al moeten de teams niet constant van naam veranderen.

Natuurlijk volg ik Max Verstappen met grote interesse en hoop ik dat hij het goed doet. Maar voorheen ook met zijn vader Jos. Zo herinner ik me dat ongeluk met de pitstop waarbij de auto in de fik vloog. Ook een race in de regen waar Jos Verstappen het heel goed deed en kans had op het podium of zelfs meer. Uiteindelijk ging ook hij het grind in bij een bocht waar er al meerdere vanaf waren gegaan. 

Toen de techniek van het internet steeds beter werd kon ik ook Guido van der Garde volgen ookal kwam hij weinig in beeld en had hij nauwelijks kans om in de punten te rijden. Zo heb ik eens een race gezien uit Australië waarbij je goed kon zien waar Guido van der Garde reed ten opzichte van iedere andere coureur.

Tegenwoordig hebben we een aantal talenten die in opkomst zijn. Nick de Vries en Robin Frijns doen het goed in de Formule E. En Rinus van Kalmthout (Veekay) in Amerika. Maar ik mag ook graag kijken naar bijvoorbeeld Stoffel Vandoorne en andere buitenlandse rijders. Ben ook zeer benieuwd hoe de rookie het bij Alpha Tauri doet, Yuki Tsunoda.

Op dit moment heb ik weer eens een autosport cap. Van Mercedes het Electrische team. Go Nick, Go Stoffel

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp