Dorpsfeest Spankeren

In ons dorp Spankeren hebben we twee keer per jaar een groot dorpsfeest. Meestal in juni de Oranjefeesten met een feesttent en kleine kermis en eind augustus de Wilspa markt. Dat is een rommelmarkt met op het plein voor de kerk ruimte voor een band.

De naam Wilspa komt van de eerste drie letters van muziekvereniging Wilhemina en de spa van Spankeren. De opbrengsten van de kraamverhuur en andere zaken komt ten goede aan de muziekvereniging die, zoals elke bij elke vereniging wel het geval is, dat geld goed kan gebruiken.

Vanwege de coronapandemie kon de markt al twee jaar niet doorgaan. De laatste keer dat het wel door kon gaan moesten de festiviteiten op tijd gestaakt worden vanwege een tornado dat Spankeren kwam bezoeken. Misschien wel daarom was het dit jaar extra druk.

Voor ons huis ook dit jaar weer een parkeerplaats ingericht op een ongebruikt stukje weiland. En dan kun je goed zien hoe vroeg de eerste verkopers al aan het werk gingen.

Voor mij de uitgelezen mogelijkheid om de nieuwe camera (Nikon Z6ii) eens uit te proberen. Na een paar dagen bezig geweest te zijn met uitvissen welke mogelijkheden de camera allemaal heeft en het inprogrammeren van bepaalde knoppen was ik er wel klaar voor.

Omdat het erg druk was zijn we maar één keer over de markt gegaan. Dan lopen we eerst om de markt heen naar de ingang bij de fietsbrug en van daar weer naar huis. Dan loop je langs een weiland waar de koeien de schaduw alweer hadden opgezocht.

Alle kraampjes waren voor zover we konden zien wel in gebruik. Ook hadden bewoners aan de Dorpsstraat wel het een en ander te verkopen. Leuk om te zien dat het vooral particulieren zijn die hun garage en zolder hadden opgeruimd. Weinig commerciële verkopers. Dat geeft de markt een leuk vrijmarkt gevoels zoals op Koningsdag.

Eenmaal weer thuis snel de foto’s bewerken en het valt me op dat ik qua scherpte van de foto’s niets meer hoef te doen. Omdat het overdag was en meer dan genoeg licht ook nauwelijks last van ruis op de donkerste foto’s.

Uiteindelijk had ik bedacht ook wat foto’s op te sturen naar Studio Rheden. Misschien vinden zij het leuk om er wat van te plaatsen op hun website. En inderdaad een paar dagen later een leuk stukje met mijn foto’s en naamsvermelding erbij. Als het slechte foto’s waren geweest werden ze niet geplaatst denk ik ;-).

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp