Diertjes fotograferen

In de tuin kan je op je gemak fotograferen. Bloemen en planten lopen niet weg. Dan kan je alleen last hebben van wat wind wat het scherpstellen lastig maakt. Dieren fotograferen en dan met name hele kleine kan prima zolang ze maar stilzitten of stilstaan.

Zo vond ik in onze boom een Wants. Die bewegen niet zoveel maar als je even afgeleid bent kan het zomaar zijn dat weer even moet zoeken waar hij gebleven is. Deze kon ik mooi fotograferen maar moest ik wel even oefenen met een macrolens.

Wants op de stam van een boom

Zo is één van mijn geliefde onderwerpen kikkers. Die bewegen nauwelijks tenzij ze weer terug de vijver in springen of achter een vlieg aan gaan.

Close up van een van onze kikkers. Zeer uitvergroot van de volledige foto.

Op een middag kwam er ineens een andere kikker tevoorschijn. Die was wat groter dan de groene kikkertjes die ik normaal zie. Met mijn zoomlens kon ik hem goed in de gaten houden van een afstandje. Hij was heel actief en leek vooral achter wespen aan te gaan.

De kikker die we niet zo vaak zien

Uiteindelijk ben ik wat dichterbij gaan staan en probeerde steeds zijn actie vast te leggen. Na een paar pogingen was het raak. Kikker in volle actie die een wesp vangt.

Kikker vangt wesp

Na een paar dagen kikkers fotograferen was het tijd voor iets anders. Tijdens een zondagochtendwandeling stonden we ineens oog in oog met een reetje. Hij stond iets van 60 meter bij ons vandaan maar ook vooral in de schaduw. Dat maakte het lastig een mooie foto te maken. Met veel pijn en moeite kon ik deze foto maken.

Ree in de zon.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp