Chromecast met google tv

Misschien vraag je je af wat een chromecast met fotografie van doen heeft maar dat is eigenlijk niet zo moeilijk uit te leggen. Zowel op de vorige generatie als op de huidige generatie chromecasts zit namelijk de “ambience mode”.

De ambience mode gaat aan als je de chromecast even niet gebruikt. Dan laat hij een diavoorstelling zien van wat je maar uitgekozen hebt. Zo kan je kiezen uit de prachtigste foto’s van professionele fotografen maar ook uitgelichte kunstwerken. Dan vult het hele televisiebeeld zich met die foto’s of schilderijen.

Maar je kan er ook voor kiezen je eigen foto’s te laten zien. Voorheen gebruikte ik daarvoor mijn Facebook albums. Dan weet je meteen de reden waarom ik zoveel fotoalbums ik op Facebook heb staan, niet alleen voor de likes natuurlijk maar ook als een soort van back-up en voor de chromecast. Helaas verloor de chromecast regelmatig het contact met facebook.

Tegenwoordig is er een nieuwe oplossing. In plaats van Facebook moet je dan Google Foto’s gebruiken. Dat gaat eigenlijk altijd goed. Ik heb er behoorlijk wat werk aan gehad om al mijn foto’s uit de mapjes op Google foto’s te krijgen. Zolang je niet de full resolutie wilt kan je uploaden zoveel als je wilt.

Via je smartfoon klik je alle albums aan die op de chromecast te zien mogen zijn. Op dit moment heb ik meer dan 100 albums geselecteerd en geheel willekeurig kiest de Chromecast dan een foto uit. Ik heb hem nu zo ingesteld dat er elke 10 seconden een andere foto komt. Zo heb je een mooie diavoorstelling van je foto’s op je grote tv. 

Omdat ik op de slaapkamer ook live televisie wilde kijken zonder gebruik te maken van een coaxkabel had ik nog een chromecast aangeschaft met Google tv. Met de Ziggo Go app werkt dat perfect. Hierop zit natuurlijk ook de ambience mode en is zelfs gemoderniseerd. Nu kan je ook door je foto’s scrollen.

Ondanks dat je heel veel foto’s hebt waar je anders niet meer zo vaak naar kijkt is hier de mogelijkheid om ze te zien en ook nog eens in willekeurige volgorde.

Tenslotte kan je hem zo instellen dat ie de tijd laat zien, wat voor weer het is buiten en hoeveel graden. Maar ook heel handig uit welk mapje de foto komt. Want met zoveel foto’s weet je niet meer altijd welke foto je precies wanneer hebt gemaakt. Maar dit hoekje kan je ook helemaal leeg laten.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp