Arboretum Wageningen

Normaal gesproken als we een nieuwe camera hebben gekocht gaan we hem eerst uitproberen in een dierentuin. Meestal Burgers Zoo in Arnhem. Omdat we de verwachting hadden dat het daar vanwege de schoolvakanties wel eens druk kon zijn besloten we iets rustigers op te zoeken.

Dat werd het Arboretum in Wageningen. Uiteindelijk kwamen we erachter dat we hier al eens geweest waren maar dat was meer voor de loods (museum) met prachtige kunstwerken. Omdat het weer zeer warm zou worden zijn we daar niet naar binnen gegaan.

Gebouw tussen de parkeerplaats en de tuin

De tuin is werkelijk prachtig en hoe langer je er rond loopt hoe meer bijzondere planten je ziet.

De tuinmannen waren druk bezig om alles netjes te houden en er werd ook gesproeid. Geen overbodige luxe want het was al weken erg droog. Er gold voor zover wij weten geen sproeiverbod. Er stond dan ook geen enkele plant naar water te happen.

De tuin is netjes ingericht met mooie doorkijkjes hier en daar. Ook een buste van Linnaeus wat voor mij een mooi beeld was om met scherpte diepte te spelen.

De buste van achteren gezien
Buste onscherp en de tuin scherp geeft het effect dat het lijkt of je meekijkt met Linnaeus
Nu andersom, buste scherp en de tuin onscherp

Daar waar we de auto hadden neergezet (5 minuten lopen van het Arboretum) was ook een mooi park met prachtig uitzicht over de Nederrijn. Wel een park met een bijzondere geschiedenis want hier werd in de tweede wereldoorlog zwaar gevochten.

Het hele park stond vol met marktkraampjes want er was een informatiemarkt voor de nieuwe lichting studenten. Toen wij er waren moesten de meeste kraampjes nog ingericht worden. Waar onze auto stond werd het dan ook erg druk en waren we voor de grote drukte alweer weg.

Eenmaal thuis was ik blij verrast met de foto’s. Helaas minder dan had gekund want Nettie zou met de Nikon Coolpix P1000 fotograferen maar daarvan waren we vergeten reservebatterijen mee te nemen. Hadden ook spontaan besloten die mee te nemen, vandaar.

Je merkt toch wel een duidelijk kwaliteitsverschil van hoe de foto’s uit de camera komen vergeleken met de oude camera. Eigenlijk hoef je de meeste foto’s nauwelijks nog na te bewerken en wat je wel doet aan nabewerken zie je bijna niet omdat het maar om hele kleine details gaat.

Tenslotten nog een paar aardige close ups van planten een een prachtige gele zwam die op een stukje stond waar niet veel mensen langs komen. Goed gespot van mijn spotter Nettie.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp